• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Kulinaria Tuti

Witam. Mój blog założyłam, aby dzielić się przepisami kuchni węgierskiej .

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Ciasteczka kiffles babuni

Składniki:

*mąka pszenna

3 szklanki

*cukier

3 łyżki

*sól

1 szczypta

*żółtka

3

*masło miękkie

220 gram

*serek kremowy

220 gram

*dżem morelowy

*cukier puder

Sposób wykonania: 1.Masło i serek przełóż do miski i utrzyj mikserem. Dodaj żółtka i jeszcze przez chwilę ucieraj. Do utartego masła dodaj mąkę wymieszaną wraz z cukrem i solą. Połącz.
Ciasto podziel na pięć części. Każdą część uformuj w kulkę i zawiń w folię spożywczą. Tak przygotowane ciasto odstaw na całą noc do lodówki.Następnego dnia ciasto wyjmij z lodówki i odstaw aby się zagrzało,ok. 1 godzinę. Następnie każdą kulkę rozwałkuj na stolnicy. Okrągłą foremką wycinaj kółka,a następnie nadaj im lekko owalny kształt. 2.Na każdy kawałek ciasta wyłóż ok. 1 łyżeczkę dżemu,rozsmaruj i zawiń w rulon. 3.Ciasteczka układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Gotowe ciastka piecz w 175 C. przez ok. 10-15 minut. Ostudź i posyp cukrem pudrem.

Jeśli wykonacie te ciasteczka z mojego przepisu, proszę o komentarz czy smakowały oraz załączenie zdjęcia jak wam wyszły.

Życzę smacznego! 

Tuti:)


03 stycznia 2020   Dodaj komentarz
Słodkości  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Lusia18 | Blogi